Zasoutěžte si o výpravu do fantastického světa, kde lidské duše nabývají zvířecí podoby…

zlaty-kompas-audiokniha-perex
Zlatý kompas dokáže zodpovědět každou otázku, ale pouze těm, kteří s ním umí zacházet. Pro Lyru je důležitým pomocníkem na její cestě do království věčného ledu, kam se vydává pátrat po Rogerovi, ale bude kouzelná moc kompasu stačit?

Fantasy svět pro mládež i dospělé

Ve zvláštním světě podobném tomu našemu žije dvanáctiletá Lyra. Tak jako každý člověk má i ona svého daemona, který je jakýmsi vnějším zpodobněním její duše, zvířecím společníkem, který je s ní neoddělitelně spjatý. Daemoni dětí mohou svou podobu měnit, když však začnou dospívat, podoba daemonů se ustálí a na dospělých se začne usazovat Prach.

Jednoho dne se ztratí Lyřin kamarád Roger a Lyra se rozhodně vydat na daleký sever, kam vedou poslední stopy. V království věčného ledu, kudy se prohání odvážní vzduchoplavci, medvědí kyrysníci a obávaní Vrahouni, je její jedinou zbraní její vlastní důvtip a zlatý kompas – pravdoměr.

Ačkoli se moc Magisteria zdá být všudypřítomná, Lyra má v kapse přístroj, který tomu, kdo s ním umí zacházet, zodpoví každou otázku.

 

Zlatý kompas

Autor: Philip Pullman

Vydavatel: vydavatelství Tympanum
Interpret: Martina Krátká
Překlad: Dominika Křesťanová
Délka: 14 hodin 17 minut
Vydáno: 9/2019

Přečtěte si více o audioknize Zlatý kompas, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství Tympanum. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku a přečíst naši recenzi knižní předlohy.

tympanum-logo

Vydavatelství Tympanum se od svých počátků specializuje na výrobu a prodej audioknih. Vydává světovou i českou beletrii a naučnou literaturu, audioknihy pro děti a detektivky. Na jejich vytváření spolupracuje s předními českými herci, režiséry a hudebníky. Ve svém repertoáru nabízí audioknihy všech žánrů, od nezkráceného čtení, přes dramatizace až po rozhlasové hry; nejčastěji však v nezkrácené, jednohlasé podobě. Audioknihy vydává na klasických CD nebo na mp3 CD a také je distribuuje prostřednictvím partnerů online.

 

O autorovi

Philip Pullman (*1946) se narodil v britském Norwichi, ale část dětství strávil v africkém Zimbabwe a v Austrálii. Po studiích anglistiky na univerzitě v Oxfordu působil víc než dvacet let jako učitel na různých středních školách a poté se stal asistentem na Westminster College v Oxfordu. Už během své pedagogické praxe začal psát příběhy pro děti i dospělé. Dnes jeho tvorba čítá na třicet knih, za něž získal řadu prestižních literárních cen, mimo jiné Carnegie Medal, Guardian Children´s Fiction Award (za Zlatý kompas) a Whitbread Award. Nejzářivější úspěch mu přinesla trilogie Jeho temné esence, jejíž první díl Zlatý kompas se dočkal i filmové podoby v hlavních rolích s Nicole Kidmanovou a Danielem Craigem. Už předtím však vzbudila pozornost trilogie o Sally Lockhartové (vyšla v letech 1988–1992), které v češtině vydalo nakladatelství Argo.
(Zdroj informací: vydavatelství Tympanum)

 

Vyhrajte audioknihu Zlatý kompas

Dvanáctiletá Lyra vyrůstá ve světě, který se velmi podobá tomu našemu, ale na rozdíl od nás v něm má každý od dětství po boku svého zvířecího daemona. Právě ten holčičku provází na daleký sever, kam vedou stopy zmizelého Rogera. Podaří se jim společně odrazit nebezpečné situace, když jejich jedinou zbraní je vlastní důvtip a zlatý kompas? To si poslechněte v audio verzi známé fantasy Philipa Pullmana, kterou namluvila Martina Krátká.

Ve spolupráci s vydavatelstvím Tympanum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát stažitelnou nahrávku audioknihy Zlatý kompas. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Zlatý kompas
probíhá od 9. do 22. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Zlatý kompas

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlatý kompas (audiokniha)

Pullman, Philip

Tympanum, 2019

Napsat komentář