Zasoutěžte si o osudy dětí, které přežily holocaust

deti-holocaustu-perex
Během nacistického řádění za druhé světové války trpělo a zemřelo mnoho lidí, ale málokdy si připouštíme, že mezi nimi byly také děti. A právě příběhy devíti z nich, které přežily a rozhodly se o prožité hrůzy podělit, si můžete dnes přečíst.

Holocaust očima dítěte

„Přežiju. Musím. Až válka skončí, musím být ta, která lidem řekne o naší rodině.“

Příběhy „dětí holocaustu“ představují strhující životní osudy devíti židovských dětí, které musely přežít hrůzy holocaustu po celé Evropě. V době největších zvěrstev, která se kdy děla, muselo každé z nich prožít své osobní peklo a projít noční můrou druhé světové války.

Tato kniha je pomníkem jejich odvahy tváří tvář smrti. A také oslavou lidského ducha – vůle překonat nevýslovné hrůzy, vůle zvítězit nad zlem, vůle žít. Lidé v příbězích vlastně mají jednu společnou vlastnost – hluboko ve svém srdci věřili, že budou žít, i když mnoho jiných kolem nich umíralo.

„Vím, že vznikne lepší svět, až tahle válka skončí. Nemůže to být tak zlé napořád.“

 

Děti holocaustu

Autoři: Mara Bovsunová, Allan Zullo

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 296
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2019
ISBN: 978-80-247-2136-1

Přečtěte si více o knize Děti holocaustu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Děti holocaustu

Namísto dětských her a bezstarostného dospívání čekal židovské děti během druhé světové války jiný osud. Některé se  musely ukrývat, jiné čekal transport do koncentračního tábora. Co prožívaly nejen za ostnatými dráty a jak vnímaly peklo, které je obklopovalo? To si přečtěte ve skutečných příbězích devíti z nich. Překvapí vás jejich obrovská odvaha a nezdolná vůle přežít, aby mohly později vyprávět o svých rodinách, jejichž členové ve většině případů během holocaustu zemřeli.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Děti holocaustu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Děti holocaustu
probíhá od 19. října do 1. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Děti holocaustu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDěti holocaustu
Pravdivé příběhy o odvaze a statečnosti

Bovsunová, Mara – Zullo, Allan

Cosmopolis, 2019

Napsat komentář