Zahrajte si o příběhy nejen z plaveb po mořích

more-soli-zeme-perex
Vášní Rudolfa Krautschneidera jsou především lodě – od jejich stavby až po plavby přes širá moře –, ale jeho život je mnohem pestřejší. Navíc své zážitky, úvahy a myšlenky rád zapisuje, takže si je můžete přečíst i vy.

Humor i kousek moudrosti

Kniha mořeplavce Rudolfa Krautschneidera nabízí pestrou mozaiku příběhů, myšlenek, úvah a rozhovorů. Podobně jako v jeho dalších dílech i zde čtenáře zaujme neutuchající životní energií, kusem moudrosti a smyslem pro humor. Součástí knihy je kousek plachty, který proplul třemi oceány.

Moře solí země charakterizuje autor také tímto citátem: „Svět mi voní nejenom mořem a orchidejemi v džungli, ale i mrkví a salátem na záhonech českých zahrad. Zachycuji perem i svými filmy jeho obrazy, které mě neustále fascinují. Jsem rád, že mohu toto nekonečné moře příběhů vnímat a plout v něm ke stále novým a neznámým břehům.“

 

Moře solí země

Autor: Rudolf Krautschneider

Vydalo: nakladatelství 65. pole
Počet stran: 264
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2019
ISBN: 978-80-88268-11-6

Přečtěte si více o knize Moře solí země, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství 65. pole. A pohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007. Sídlí v Praze na Palmovce. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Název nakladatelství byl inspirován počtem šachovnicových polí (64). Symbolizuje přesahující a nečekané.

 

O autorovi

rudolf-krautschneiderRudolf Krautschneider se narodil ve Vídni a po válce se s matkou přestěhoval do Znojma. V 16 letech poprvé uviděl moře, které se mu stalo osudným. Plavit se na cizích lodích jej však nebavilo. Lodě začal stavět sám a svérázně se zapsal do historie námořního jachtingu. S první lodí Vela doplul v roce 1976 na Shetlandy. O tři roky později s novou jachtou Polka na Špicberky a v létech 1981–1983 na Falklandy. Další lodí byla Polárka, na které absolvoval spolu se dvěma kamarády plavbu kolem Antarktidy. Zatím poslední a jeho největší lodí je replika Magalhaesovy  Victorie,  pevná dřevěná plachetnice typu „karaka“ z počátku 16. století, se kterou již jednou obeplul svět. V životě vystřídal mnoho zaměstnání a profesí. Živil se jako dřevorubec, pracoval v dolech. Vzdělaní ukončil v sedmé třídě, přesto napsal desítku knih a natočil několik filmů. Některá jeho díla byla přeložena do polštiny, němčiny a angličtiny. Od roku 1994 začal vozit na „suché“ plavby lidi, kteří chtěli odvyknout závislosti na drogách. Zapojil se také do budování dětských domovů rodinného typu. Děti o prázdninách bere na plavby a jejich šťastný úsměv považuje za svůj největší životní úspěch. Pochází ze země bez moře a přesto se stal mořeplaveckou legendou.

Můžete si přečíst také jeho další knihy, např. Co přinesla vlny a odvál vítr nebo Lidé a oceán.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství 65. pole)

 

Vyhrajte knihu Moře solí země

Ačkoliv Česká republika nemá moře, může se pyšnit světoznámým mořeplavcem a dobrodruhem, který vlastnoručně postavil několik lodí, se kterými brázdil mimo jiné i vody kolem Antarktidy. Rudolf Krautschneider si však v životě vyzkoušel mnohem více pracovních rolí a svou energii se snaží předávat i dál, proto se zaměřil na pomoc lidem závislým na drogách a alkoholu a dětem z dětských domovů. Žije zkrátka bohatým životem a stejně pestrá je i kniha, ve které najdete jeho příběhy, myšlenky, úvahy a rozhovory.

Ve spolupráci s nakladatelstvím 65. pole vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Moře solí země vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Moře solí země
probíhá od 18. do 31. července 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Moře solí země

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoře solí země

Krautschneider, Rudolf

65. pole, 2019

Zahrajte si o příběhy nejen z plaveb po mořích - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. 135evik napsal:

    Dobrý den, děkuji za vyhranou knihu Moře solí země, která na mě čekala na poště.

Napsat komentář