Zasoutěžte si o knihu instapoezie o lásce a ženství

kvety-slunce-perex
V dnešním světě vládnou technologie. Právě ty daly vzniknout modernímu žánru instapoezie, který v sobě snoubí verše a ilustrace či fotografie. A jednou z výrazných postav současnosti je Rupi Kaur, jejíž tvorba nyní vychází i knižně.

Když staré musí zemřít, aby nové mohlo vyrůst

Živá a transcendentní cesta růstu a zahojení. Původ a vyjádření úcty ke svým kořenům. Vyhoštění a následné nalezení domova v sobě samém. Oslava lásky, mateřství a ženství rozdělená do pěti kapitol a ilustrována samotnou Rupi Kaur. Květy slunce jsou cestou chřadnutí, pádu, zakořenění, růstu a rozkvětu.

 

Květy slunce

Autorka: Rupi Kaur

Vydalo: Edice Knihy Omega
Překlad: Petr Teichmann
Počet stran: 256
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-7585-666-1

Přečtěte si více o knize Květy slunce, kterou do soutěže věnovala Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorce

Rupi-KaurRupi Kaur je indicko-kanadská básnířka, spisovatelka a ilustrátorka. Do povědomí českých čtenářů vstoupila svou sbírkou básní a próz s názvem Mléko a med. Promítá do ní feminismus, lásku i násilí a zneužívání. Na žebříčku nejlépe prodávaných knih podle New York Times se držela více než 77 týdnů. Rupi se narodila v Indii, přičemž s rodiči v jejích 4 letech emigrovala do Kanady. Matka ji pobízela k malování a kreslení. Dívka totiž neuměla anglicky a tím pádem byla jazyková bariéra velkou překážkou při komunikaci s ostatními. Na střední škole zkoušela anonymně psát písně a občas básně. V roce 2013 sdílela svá díla prostřednictvím Tumblr a o rok později už se věnovala psaní naplno. Její tvorba se vyznačuje malým písmem a absencí interpunkce. Zároveň do ní promítá i názor na okolní svět. Vše navíc doplňuje kresbami, které sdělení umocňují.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Květy slunce

Indicko-kanadskou básnířku Rupi Kaur sledují na jejím instagramovém účtu miliony lidí, kterým naprosto učarovaly její básně, jež velmi často doplňuje vlastními ilustracemi. Ve své nové, v pořadí již druhé, knižně vydané sbírce oslavuje v pěti kapitolách lásku ve všech jejích podobách a vy se do jejích veršů plných emocí můžete začíst.

Ve spolupráci s Edicí Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Květy slunce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Květy slunce
probíhá od 4. do 17. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sbírky básní Květy slunce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKvěty slunce

Kaur, Rupi

Edice Knihy Omega, 2019

Napsat komentář