Zasoutěžte si o pátrání po ztracených obrazech

byt-v-parizi-perex
Madelaine by si ráda odpočinula od své práce a Gaspard zase potřebuje klid, aby mohl psát, proto se jim nelíbí představa, že by společně měli sdílet malou garsonku. Jenže právě vynucené spolubydlení je začátkem zajímavého příběhu.

Dva cizí lidé v jednom pokoji

Policistka Madeline si pronajala garsonku v centru Paříže, aby si mohla na chvíli odpočinout od práce a relaxovat. Jenže v bytě nečekaně narazí na Gasparda, nevrlého amerického spisovatele. Zjevně se někde stala chyba, protože on si tento byt pronajal také, a to aby měl klid na psaní – jenže shodou náhod jsou najednou oba nuceni trávit čas společně.

Byt kdysi patřil slavnému malíři Seanu Lorenzovi, který před rokem zemřel a nechal po sobě tři velmi cenné obrazy, o nichž nikdo neví, kde skončily. Madeline a Gaspard, fascinovaní umělcovým osudem, se pustí do vzrušujícího honu za ztracenými obrazy, při němž odhalují malířovu tajemnou minulost a který navždy změní jejich životy.

 

Byt v Paříži

Autor: Guillaume Musso

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 392
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2019
ISBN: 978-80-267-1450-7

Přečtěte si více o knize Byt v Paříži, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Ještě to nevíš, ale za necelé tři minuty tě čeká nejtěžší zkouška ve tvém životě. Zkouška, o jejíž existenci nemáš ani tušení, ale bude to bolet, jako když se ti na jemnou kůži přitiskne rozžhavené železo.
Zatím jen tak v poklidu procházíš nákupní galerií připomínající starověké atrium. Po deseti deštivých dnech se na nebe zase vrátila krásná tyrkysová barva. Prosklené stěny obchodního centra rozzářily sluneční paprsky a okamžitě ti zvedly náladu. Na oslavu příchodu jara sis pořídila ty červené šatičky s bílými puntíky, které ti padly do oka už před čtrnácti dny. Máš radost, skoro se vznášíš. Čeká tě příjemný den, nejdřív půjdeš se svou nejlepší kamarádkou Jul’ na oběd, potom spolu zaskočíte na manikúru, určitě na nějakou výstavu v Chelsea a na závěr si večer zajdete do Brixtonu na koncert PJ Harveyové.
Poklidná plavba v bezpečných meandrech tvého pohodlného života.
Ale najednou si ho všimneš. (str. 11)

 

O autorovi

Guillaume Musso patří k nejúspěšnějším francouzským současným spisovatelům. Narodil se v jihofrancouzském pobřežním městečku Antibes. V roce 2001 vydal svůj první román Skidamarink, jehož námětem byla krádež Mony Lisy v Louvru. Po vážné autonehodě publikoval román A potom, který znamenal začátek jeho úspěšné spisovatelské dráhy. Následovaly další „romantické thrillery“, jak byl žánr, jehož je představitelem, nazván. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků a celkem se jich prodalo na celém světě přes dvacet milionů výtisků.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Byt v Paříži

Madeline má náročnou práci, od níž si potřebuje odpočinout, proto si pronajme malý byt v Paříži. Když do něj přijde, najde tam Gasparda, který si ho podle všeho také pronajal. Ačkoliv tato situace není zpočátku ani jednomu po chuti, dokážou najít společnou řeč – byt totiž předtím patřil slavnému malíři Seanu Lorenzovi, jehož život byl plný hádanek a tajemství, což oba nájemníky doslova fascinuje. Podaří se jim vypátrat i jeho tři ztracené obrazy? To si přečtěte v románu, jehož autorem je jeden z nejúspěšnějších francouzských spisovatelů současnosti Guillaume Musso.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Byt v Paříži vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Byt v Paříži
probíhá od 5. do 18. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Byt v Paříži

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeByt v Paříži

Musso, Guillaume

Motto, 2019

Napsat komentář