Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. listopadu 2018

nenechte_si_ujit
I předposlední listopadový týden se bude konat plno zajímavých literárních akcí. Ve Vyškově si například můžete zajít na pravidelné Večery pod lampou, v Třinci se koná další LiStOVáNí a v Praze se budou křtít knižní novinky.

A jako obvykle to není všechno, v Brně si můžete zajít na přednášku o románech pro ženy a v Ostravě se koná beseda a autogramiáda Františka Mandáta.

Týden začneme v Třinecké knihovně, kde se v pondělí 19. listopadu sejdou všichni fanoušci scénického čtení LiStOVáNí. Představení začne v 17.00 a tentokrát budou herci listovat knihou Doppler autora Erlenda Loeho. Hlavní hrdina této knihy je úspěšný a pracovitý muž, který má ženu a děti. Jednoho dne se ale rozhodne vše radikálně změnit, opustí rodinu a odejde žít do lesů. Blíže se s knihou můžete seznámit v naší recenzi. A na koho se v Třinci můžete těšit? Listovat budou Pavla Dostálová a Lukáš Hejlík.

pondělí 19. listopadu se od 17.00 v pražském Paláci knih Luxor bude křtít i podepisovat už čtvrtá kniha úspěšné blogerky a spisovatelky Zuzany Hubeňákové Žena na tahu. Kniha je plná zábavných fejetonů o manželství, mateřství a životě obecně – a můžete si být jistí, že se náramně nasmějete.

úterý 20. listopadu se v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově konají další Večery pod lampou. Zbystřete, pokud máte rádi dílo spisovatele Bohumila Hrabala. Nahlédnete nejen do jeho skvělých textů, ale také do filmů, které byly na motivy jeho knih natočeny. Jak se režisérům povedlo příběhy vystihnout na filmovém plátně? I to možná zjistíte na vyškovské literární akci. Začíná v 16.30, tak ji nezmeškejte.

Ve středu 21. listopadu zavítáme do ostravského Domu knihy. Od 16.00 zde proběhne beseda a autogramiáda Františka Mandáta k jeho nové knize Kamínky z toulavých bot. Autor procestoval osm desítek států světa a svoje pocity a postřehy z cest zaznamenal právě do tohoto titulu. Rozhodně nejde o klasický cestopis, ale spíš o záznam toho, jak František Mandát jednotlivá místa vnímal, jakou z nich měl náladu či jak je vyfotografoval. Přijďte se zasnít a poznat cizí kraje.

Brně se ve středu 21. listopadu koná přednáška na téma Jak jsem vzala na milost romány pro ženy. Olga Bartoňová vám popíše, jak se román pro ženy vyvíjel, jaká je jeho současná podoba, ale ukáže i konkrétní příklady. Možná tak získáte na tento žánr jiný pohled a třeba odejdete i s nápady, co si příště pořídit za knížku. Přednáška začíná v 16.00Knihovně Jiřího Mahena, na pobočce v Černovicích.

A zpátky do hlavního města. Ve středu 21. listopadu se v pražském Paláci knih Luxor bude křtít kniha Kláry Mandausové Holky s voctemAutorku můžete znát jako novinářku, dříve pracovala pro ekonomický týdeník, Mladou frontu Dnes či Marianne. Její nová kniha vypráví o tom, že přestože si život často malujeme narůžovo, vše bývá nakonec úplně jinak. A jedinou cestou, jak z toho ven, je často humor. Nic totiž nevypadá tak zle, když si z toho umíme udělat legraci. Křest začíná v 17.00.

pátek 23. listopadu se přesuneme na Vysočinu. V Městské knihovně v Třebíči se uskuteční křest básnické sbírky Tanec Techtlemechtle od Miroslava Koupila. Tento třebíčský rodák, experimentální básník a výtvarník vložil do své sbírky plno slovních hříček a jazykolamů. Umí mistrně používat originální slovní obraty a komická slovní spojení. Na křtu autor dokonce i některé ze svých básní přednese. Vše začíná v 18.00.

 Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář