Druhý příběh lorda Johna

lord-john-a-bratrstvo-cepele-perex
Autorka úspěšné románové série Cizinka přichází s dalším poutavým příběhem. Lord John a Bratrstvo čepele možná nemá tak napínavý děj a spád jako předchozí díl, ale zajímavé prostředí a sympatický hlavní hrdina to hravě vynahrazují.

Píše se rok 1758. Sedmiletá válka je v plném proudu a Anglie bojuje v Porýní na straně Prusů. Pro lorda Johna a jeho urozeného bratra Hala bude bojiště vítaným oddechem od mučivé záhady, která se skrývá v rodinné minulosti. Před sedmnácti lety byl otec lorda Johna, vévoda z Pardloe, nalezen mrtvý s pistolí v ruce. Obvinění, že byl agentem jakobitů, navždy poskvrnily rodinnou čest. Nyní se duchové minulosti probouzí. Bratr lorda Johna za záhadných okolností obdržel stránku ze ztraceného deníku jejich zesnulého otce. Kdosi zneužívá dávné hříchy, aby se rodině Greyů vysmíval, ale Hal, který má svá vlastní tajemství, se tím odmítá zabývat a svému bratrovi přikáže, aby reagoval stejně. Frustrovaný John se obrátí na muže, který byl jak jeho vězněm, tak jeho zpovědníkem: skotského jakobitu Jamieho Frasera. Fraser mu toho může povědět mnoho – a mnoho také zatajit. Ale válka, zakázaný románek a Fraserova vlastní tajemství Greyovo pátrání zkomplikují. Dokud James Fraser nevydá chybějící dílek šokující skládačky, a lord John, rozpolcený mezi svou odvahou a svým svědomím, se nebude muset rozhodnout, jestli je ochoten kvůli rodinné cti obětovat život.

 

Lord John a Bratrstvo čepele

Autorka: Diana Gabaldon
Přeložila: Kateřina Heřmanová

Počet stran: 552
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-641-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Lord John a Bratrstvo čepele vydalo nakladatelství Omega.

 

Ukázka z knihy

Sir George byl natolik moudrý, aby se za přešlap svého nevlastního syna neomlouval, a namísto toho s oběma Greyi zapředl rozhovor na téma tažení předchozího podzimu. Percy Wainwright se nejdřív zdál být maličko nervózní, ale rychle se vzpamatoval a s očividnou zaujatostí poslouchal.
„Byl jste v Prusku“ zeptal se, když zaslechl Greyovu zmínku o manévrech poblíž Odry. „Ale šestačtyřicátý byl naposled vyslán do Francie – nebo se mýlím?“
„Ne, vůbec ne,“ odvětil Grey. „Byl jsem dočasně přidělen k pruskému regimentu, jakožto prostředník pro tamní britské jednotky. Po míru v Kloster-Zevenu.“ S pozvednutým obočím podotkl k Wainwrightovi: „Zdá se, že jste dobře informován.“ (str. 17)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy na knihu

Opravdu zábavná a úžasně vtipná historická detektivka.

Booklist

Kniha plná živých popisů a detailů. Diana Gabaldon přenáší čtenáře do osmnáctého století, plného třpytivých pozlátek i páchnoucích stok.

Book Page

Na stránkách této knihy ožívá historie.

New York Daily News

Jestli je Diana Gabaldon v něčem mistrem, pak je to využití historických kulis pro vytvoření dokonalé love story.

Publishers Weekly

 

Diana Gabaldon

Diana-GabaldonDiana Jean Gabaldon Watkins se narodila v Arizoně. Otec byl Američan mexického původu, matčiny kořeny sahaly do Anglie. Vystudovala zoologii, mořskou biologii a behaviorální ekologii. Po studiích pracovala na Arizonské univerzitě a v roce 1984 založila významný vědecký čtvrtletník Science Software Quarterly. S literaturou začala o čtyři roky později a rozhodla se pro historickou tématiku okořeněnou dávkou fantasy. Na začátku psala proto, aby si dokázala, že to zvládne, ale když výsledek ukázala známým, přesvědčili ji, že by svůj příběh měla publikovat. Debutovala knihou Cizinka, která se pak stala první částí velmi oblíbené série, jež má již devět svazků. Její knihy vyšly ve dvaačtyřiceti zemích a byly přeloženy do třiceti osmi jazyků. V roce 2014 byl podle série Cizinka natočen oceňovaný televizní seriál se Samem Heughanem v roli Jamieho a Caitrionou Balfeovou v roli Claire. V současné době se připravuje čtvrtá řada seriálu.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Omega.


Nakladatelství Omega vydává především klasickou českou a světovou literaturu. Chce tak vyjít vstříc všem, kteří marně shánějí své oblíbeného spisovatele. Zaměřuje se také na studenty, kteří potřebují klasickou četbu do školy. Spektrum titulů je postupně rozšiřováno o další témata. Věnuje se však také novým autorům a knihám, které dosud u nás nevyšly.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLord John a Bratrstvo čepele

Gabaldon, Diana

Edice Knihy Omega, 2018

Napsat komentář