Hravá příprava na školu

Skolaci
Příprava na školu nemusí být nudná a náročná! Pomocí různých zábavných úkolů, básniček a příběhů plných ilustrací si osvojíte řadu znalostí, a dokonce se přitom i pobavíte. Proniknete do světa zvířátek, psaní i umění…

Vydejte se na dobrodružnou výpravu pod vodu. Jak to tam vypadá? Co všechno se tam odehrává? S podvodním průvodcem naleznete odpovědi na tyto otázky a i mnohé další…

Napadlo vás někdy, jaké je to pod vodou? Veselé nebo smutné? Je tam úplné ticho anebo rámus? Co všechno se odehrává pod hladinou rybníka, kam chodí děda na ryby? Kolik kaprů neumí počítat a která plotice je na štíru s gramatikou? A jak to vlastně chodí mezi dravými rybami? Mají se rády, nebo se povyšují nad druhé jako lidé? Možná že ano, možná že ne. Možná že v potocích, řekách, rybnících a jezerech existuje podvodní život, který má svoje pravidla a zákonitosti, jen my o nich vůbec nic nevíme. Není se čemu divit, když patříme k prostým suchozemcům.

Ukázka z knihy

A tak se nikdo nemůže divit, že je nikdo nemá rád – až na výjimky, jako byl prvorozený Bufo Druhý, který si požádal o výjimku, stal se Ropuchem a byl šťastný, že se jmenuje jinak než jeho sourozenci. Stal se výjimkou, která jen potvrzovala pravidlo, že pořádek musí být, děj se co děj. (str. 15)

May podvodni pruvodce

Malý podvodní průvodce

Autorka: Magdalena Wagnerová
Ilustroval: Pavel Sivko

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 162×233 mm
ISBN: 978-80-87654-21-7
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Malý podvodní průvodce vydalo nakladatelství JaS.

O autorovi

magdalena-wagnerovaMagdalena Wagnerová (*1960), spisovatelka, scenáristka a redaktorka. Po maturitě na Akademickém gymnáziu ve Štěpánské ulici v Praze 1 absolvovala FAMU, katedru scenáristiky a dramaturgie. Žije v Praze, má jednu dceru a píše. Knižně vydala čtrnáct pohádkových knih, z nichž tři byly přeložené do francouzštiny, dvě literární travestie a jeden román, který končí v Paříži. Napsala řadu scénářů a rozhlasových her. Napsala např. Malý lesní průvodce, Perenda (naše recenze), Příběhy starých pražských domů či Praha, město žen (naše recenze).

Zdroj fotografie a informací: TZ nakladatelství JaS

————————————————

Chystá se vaše dítko do školy? Tak to zajisté oceníte knížku plnou uvolňovacích a zábavných cvičení, díky kterým se předškoláci procvičí motoriku a souhru ruky a očí. Tak hurá do toho a půl je hotovo!

Zábavné procvičování a uvolňovací cviky pro předškoláky i malé školáky dětem hravou formou zpestří a usnadní přípravu na zápis do školy i nácvik psaní.
Rozcvičovací a uvolňovací cviky jsou doplněny básničkami, které vhodně vedou a rytmizují pohyb zápěstí i prstů. Dítě si tak snadno osvojí jemnou motoriku i nezbytnou souhru ruky a očí, která je potřebná pro dokonalé zvládnutí psaní i kreslení. Metodicky a účelně propojené básničky s uvolňovacími cviky pomohou předškoláčkovi snadno zvládat všechny základní tahy písmen. Je také skvělou pomůckou pro rozvíjení jemné motoriky u malých školáků.
S touto knížkou jde dětem psaní hezky od ruky!

Grafomotorika – Už se můžu smát, už se učím psát!

Zábavné procvičování a uvolňovací cviky
Autorka: Helena Uhlířová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-271-0489-5
Doporučená cena: 159 Kč

Knihu Grafomotorika – Už se můžu smát, už se učím psát! vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Hlavní hrdinka Kačka neboli Keška miluje hledání schránek a řešení úkolů. Společně s Johnem musí splnit deset úkolů, aby odhalili schránku ukrytou v galerii. Kniha vznikla jako pomůcka při výuce angličtiny a dějin umění.

Keška je devítiletá holka, která se ráda baví geocachingem – hledáním ukrytých schránek, neboli keší (angl. cache). Proto se jí také říká Keška, i když je ve skutečnosti Kačka. K jejím rodičům výtvarníkům přijedou na návštěvu známí z Anglie a Keška dostane za úkol postarat se o program pro jejich syna Johna. Maminka jí pomůže tím, že v galerii schová kešku a John s Keškou musí splnit deset úkolů, aby ji našli.
Kniha Keška v galerii je učebnicí angličtiny sloužící jako doplňkový materiál při výuce doma i ve škole. Je určená především pro žáky 1. stupně základních škol, kteří se už s angličtinou setkali a chtějí si rozšířit své znalosti (9 let a výše). Také zaujme ty, kdo rádi kreslí, malují nebo jinak výtvarně tvoří. Najdou v ní totiž kromě angličtiny i deset obrazů z Národní galerie v Praze, podle kterých se angličtinu budou učit a které budou i dotvářet. Zároveň tím pomohou holčičce Kešce najít ukrytou schránku a sami zjistí, kde mají hledat kešku ukrytou v Národní galerii v Praze.
Něco nového se určitě dozví i starší děti a dospělí, když ne z angličtiny, tak z výtvarného umění.

Ukázka z knihy

Jmenuju se Kačka, ale všichni kamarádi mi říkají Keška. Většinu času totiž trávím geocachingem. To je takový lov na ukryté schránky na různých zajímavých místech, pokud nevíš, co to je. Ta schránka se jmenuje cache, čti keš, neboli česky keška. Vždycky si na internetu najdu souřadnice nějaké takové schránky a pak se vydám na výlet a podle džípíesky hledám. Bydlím v Praze, je tu kešek spousta, ale jezdím za nimi i ven do přírody. Bohužel mí rodiče moc na turistiku nejsou. Jsou to malíři a často trávíme víkendy v galeriích a na vernisážích. (str. 3)

Keska v galerii 1

Keška v galerii

Malovaná angličtina pro děti i rodiče
Autorka: Lucie Poslušná

Počet stran: 120
Vazba: kroužková
Formát: 220×250 mm
ISBN: 978-99-213-1252-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Keška v galerii vydalo nakladatelství Národní galerie. Více o knize si můžete přečíst v našem článku.

————————————————

Zatímco díky druhé knize z dnešních tipů si předškoláci procvičí psaní a motoriku, tak díky veršovaným básničkám a hravým úkolům si osvojí znalosti ze zvířecího světa.

Čtěte, hrajte si a připravte své dítě na první třídu! Jakou barvu mají kuřátka? Jak se říká mláděti kravičky? Kolik tlapek má pejsek? Které zvíře má hřívu? Kdo je větší – slon, nebo opice? Veselé ilustrované básničky, veršované příběhy a hravé úkoly jsou určené předškolním dětem. Se zvířátky z lesa, louky, ze dvorku i ze zoo si procvičí všechny dovednosti potřebné pro bezproblémový vstup do školy.

Ukázka z knihy

Hrava zviratka

A nezapomeňte se podívat na další ukázku.

Hravá zvířátka

Úkoly pro předškoláky
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Michal Sušina

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 246×172 mm
ISBN: 978-80-271-0530-4
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Hravá zvířátka vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Zuzana PospíšilováZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Nezralá, Hruška, k tabuli!Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyPolicejní pohádkyZáchranářské pohádkyVýlet do Pekla.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý podvodní průvodce

Wagnerová, Magdalena

JaS, 2017

zobrazit info o knizeGrafomotorika – Už se můžu smát, už se učím psát!
Zábavné procvičování a uvolňovací cviky

Uhlířová, Helena

Grada, 2017

zobrazit info o knizeKeška v galerii
Malovaná angličtina pro děti i rodiče

Poslušná, Lucie

Národní galerie, 2017

zobrazit info o knizeHravá zvířátka
Úkoly pro předškoláky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2017

Napsat komentář