Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24. září 2017

nenechte_si_ujit
Zdá se, že podzim je definitivně tady. Asi nejlepší způsob, jak může knihomol strávit čas nejen za deštivých večerů, je četba pěkné knížky. V našem článku najdete tipy na literární akce, které vám dodají inspiraci.

pondělí 18. září můžete zavítat do pražského Paláce knih Luxor. Od 15.00 zde bude mít autogramiádu spisovatel Matthew Qvortrup, autor nejnovější biografie o Angele Merkelové, v níž čerpá z nových zdrojů a popisuje kancléřčin život. Angela Merklová se téměř z ničeho vypracovala na pozici nejmocnější ženy Německa a několikrát byla časopisem Forbes vyhodnocena jako nejmocnější žena světa.

pondělí 18. září se můžete dozvědět, jak se dělá audiokniha. Stačí zajít v 16.30 do Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Audioknihy jsou stále populárnější, proto není vůbec špatné podívat se pod pokličku jejich výroby. S Vojtěchem Hamerským zjistíte, jak dlouho trvá, než se vybere správný vypravěč, než se upraví text, a jak dlouho se pak audiokniha natáčí. Rozhodně půjde o zajímavé odpoledne, tak přijďte.

pondělí 18. září se podíváme také do Hradce Králové. V Městské knihovně se bude od 16.00 křtít knížka pro děti Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! Její autoři Michal Široký a Jaromír Štejnar jsou hradečtí rodáci a samotný příběh knihy se odehrává v kulisách tohoto východočeského města. Hlavní hrdina, medvěd Wrr se v krabici od bot dostane do továrny na knihy. Do jedné z nich se začte a do děje se tak ponoří, že se stane jeho součástí. A zažije díky tomu jedno z největších dobrodružství svého života. Děti budou z této knížky zcela určitě nadšené.

úterý 19. září se do Paláce knih Luxor v Praze můžete stavit se svými dětmi na křest knihy Střevíček Škrpálek, kterou napsala moderátorka Petra Svoboda. Knížka vypráví o malé holčičce Ráchel, která najde na půdě u babičky staré zaprášené botky. Na první pohled bezcenný nález se ale nakonec ukáže jako zcela neobyčejný! Jde totiž o kouzelné střevíčky, díky kterým Ráchel zažije plno nečekaných situací. Křest titulu začíná v 16.30.

Ve středu 20. září se v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem koná scénické čtení LiStOVáNí, tentokrát knihou Zvíře, a to dokonce za účasti samotné autorky Torey Hayden. Tato zkušená dětská psychoterapeutka ve své knize popsala příběh teenagera Kevina, který trpí velkou úzkostí a nikdo neví, jak mu pomoci. Po představení si můžete s autorkou pobesedovat či si nechat podepsat některou z jejích knih. Scénické čtení začíná v 18.00.

Ve čtvrtek 21. září zajděte do pražské Národní knihovny. V 18.00 tu začíná literární akce z cyklu K190, jejímž cílem je přiblížit literaturu široké veřejnosti. Tentokrát se na Révovém nádvoří Klementina představí mladí pražští autoři ze skupin Zlatoválky a Bezejmenná generace. Jako host večera vystoupí slovinský básník a literární kritik Aljaž Koprivnikar, který žije napůl v Praze a napůl v Lublani. Přijďte poznat současnou českou literaturu.

Ve čtvrtek 21. září se podíváme také na Vysočinu. V Městské knihovně v Třebíči si připravili čtení pro ty nejmenší. Děti si poslechnou čtení z knížek Miloše Macourka, od jehož smrti uplyne na konci září už 15 let. Mezi Macourkovi nejznámější knihy patří Mach a ŠebestováŽofka ředitelka ZOO či Arabela. Tyto tituly snad každého z nás provázely dětstvím a které jsou i dnes mezi dětmi oblíbené. Vezměte proto své děti do knihovny, ať poznají nejkrásnější příběhy od pana Macourka. Čtení začíná v 15.00.

Pokud budete mít v sobotu 23. září cestu do OC Olympia v Brně, určitě se stavte do tamějšího Knihcentra. V 15.00 zde začne beseda a autogramiáda známé české autorky Radky Třeštíkové. Je autorkou oblíbených titulů jako To prší mořeBábovky či novinka Osm. Posledně zmíněný titul je detektivním románem rozvíjejícím příběh postřelené dívky, která si vůbec nevybavuje, kdo jí zranění způsobil. Pokud jde i o vaše oblíbené knihy, rozhodně neváhejte a přijďte se o nich i jejich autorce dozvědět něco víc.

Pokud jste si z nabídky nevybrali, další akce naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář