Nenechte si ujít v týdnu od 28. srpna do 3. září 2017

nenechte_si_ujit
Prázdniny jsou definitivně u konce. Věříme, že jste si je pořádně užili a našli si čas i na nějakou pěknou knížku. Pokud jste to nestihli, ještě jde vše napravit, i v posledních srpnových dnech se konají zajímavé literární akce.

Příští týden můžete prázdniny zakončit na skvělých akcích po celé republice. Například se budete moci setkat s argentinským spisovatelem či zavítat na literární festival. Vybírejte!

úterý 29. srpna se v Malé vile PNP v Praze Bubenči v rámci cyklu Doteky světové literatury představí argentinský spisovatel Juan Pablo Bertazza, který je rezidentem projektu Praha město literatury. Promluví o své tvorbě a také přečte ukázky ze své nové knihy, kterou píše právě v Praze. Ukázky se budou číst jak ve španělském originále, tak i v českém překladu. Autorské čtení začíná v 19.00.

Od středy 30. srpna do neděle 3. září se určitě stavte také v Litoměřicích. Park Václava Havla se promění v čítárnu pod širým nebem. A co vás čeká? Relaxace, četba a seznamování se se skvělými knížkami. Každé odpoledne bude připravený bohatý program, těšit se můžete například na zajímavé besedy, setkání s autory či poutavé workshopy. A to vše v pohodlí stanu s patnácti sedacími vaky a houpacími sítěmi. Jde si přát lepší konec prázdnin?

Ve čtvrtek 31. srpna se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně sejdou všichni milovníci komiksu. Koná se zde totiž MAHENIKS – komiks v Mahence. Na programu jsou tematické přednášky a workshopy, kde se dozvíte plno nového o vašich oblíbených komiksových hrdinech. A to není všechno! Můžete přijít oblečení do kostýmu a v mezičasech si zahrát na Xboxu. Vše začíná v 10.00 na hlavní pobočce na Kobližné.

Od čtvrtka 31. srpna do soboty 2. září proběhne v Děčíně již 17. ročník literárního Zarafestu. Jde o literární a kulturní setkání, které se už rozhodně neomezuje pouze na Děčín a severní Čechy. Za roky existence festival navštívili mnozí významní spisovatelé z Čech i zahraničí. Letos se můžete těšit například na Kateřinu Tučkovou (autorku knih Žítkovské bohyně či Vyhnání Gerty Schnirch a dalších), Simonu Martínkovou Rackovou či Roberta Jandu. Bohatý literární program příjemně doplní hudebníci. Tématem letošního ročníku jsou Trasy a tratě, podrobný program najdete na stránkách festivalu.

Nevybrali jste si? V našem Kalendáři akcí najdete další zajímavé akce.

Doporučení:
Share

Napsat komentář