Zahrajte si o průvodce nevěstinci starého L. A.

nerest-v-la-perex
Předtím, než v americkém Los Angeles začala vyrůstat filmová studia, bylo toto město proslavené vykřičeným domem madam Pearl Mortonové a dalšími nevěstinci. Začtěte se do příběhů, které vám dovolí nakouknout za zavřené dveře i do místního podsvětí.

Zapomenuté časy v L. A.

Jak vypadalo Los Angeles v roce 1897? Dědička slavného filmového impéria Metro-Goldwyn Mayer pátrala po tom, co bylo v L. A. a okolí před tím, než se tam začala stavět filmová studia. Přijížděli tam snílci z celého světa s touhou po bohatství, kde madam jménem Pearl Mortonová ve svém vykřičeném domě uměla připravit rozptýlení pro nejvlivnější politiky a podnikatele.

Autorka stvořila několik propojených příběhů, kde vystupují reálné postavy známých hvězd místního podsvětí, a nabízí nám tak tajný deník prostitutky i průvodce po nejlepších veřejných domech či opiových doupatech té doby. Zachytila dávno zapomenutý svět, zcela rozdílný od dnešní „moderní civilizace“.

 

Neřest v L. A.

Autorka: Liz Goldwynová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Iva Hejlíčková
Počet stran: 232
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-204-3938-3

Přečtěte si více o knize Neřest v L. A., kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Neřest v L. A.

Vraťte se do časů, kdy Los Angeles nebylo ještě známé díky filmům, ale především díky zdejším bossům z podsvětí a také mnoha nevěstincům. Nejen osud madam Pearl Mortonové, ale i dalších významných, často politicky činných, postav, které veřejné domy s červenou lampičkou navštěvovaly, zmapovala americká dědička slavného filmového impéria Metro-Goldwyn Mayer Liz Goldwynová. To vše navíc doplnila mnoha dobovými materiály, jako jsou fotografie, články a reklamy, pomocí kterých lehké ženy propagovaly své služby.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Neřest v L. A. vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Neřest v L. A.
probíhá od 17. do 30. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Neřest v L. A.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeřest v L.A.
Los Angeles 1781 – 1909

Goldwynová, Liz

Mladá fronta, 2017

Zahrajte si o průvodce nevěstinci starého L. A. - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. Rita napsal:

    Dobrý den, již cca měsíc čekám na výhru a bohužel, do dnešního dne kniha nedorazila. Stále je někdo doma a tak vylučuji, že by se pošta nedozvonila. Děkuji za zprávu a zdravím.

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Dobrý den,
      někdy je pošta líná i zvonit;), jak znám z vlastní zkušenosti… Nakladatelství Albatros media rozesílá výhry jednou za měsíc, výhru Elitní sniper: Neviditelný mělo rozesílat minulý týden. Zkuste se přeptat na poště a já ověřím odeslání u nakladatele.

      Krásný den

      • a.k napsal:

        Dobrý den, asi to tentokrát nebude vína pošty. Mně kniha Elitní sniper taky zatím nedorazila.

  2. 00Marie99 napsal:

    Děkuji za knihu Neřesti v L.A., která mi byla dnes doručena.

Napsat komentář