Získejte štěstí překonáním negativních překážek

protijed-perex
Chcete mít vše pod kontrolou a žít takový život, jaký jste si vysnili? Abyste byli opravdu šťastní, je potřeba přijmout i to negativní, co vás potká. Teprve když přijmete fakt, že život přináší také selhání, můžete se radovat z toho skutečně pozitivního.

Nevyhýbejte se negativním emocím

Dá se žít spokojeně i ve světě, který vůbec nemáme pod kontrolou? Protijed přináší originální přístup k osobnímu rozvoji – konečně pochopíte, že koncept osobního štěstí je fatální omyl.

Co to je štěstí? Bohatství, dobrá práce, naplněný vztah a spokojený rodinný život často přinášejí stejnou dávku stresu jako radosti. Šťastní být ale chceme. Je snad náš cíl marný? Nebo jen jdeme špatnou cestou?

Oliveru Burkemanovi došlo, po letech strávených rozhovory s psychology, filozofy i buddhisty, že se všichni shodují v jednom: POŘÁD SE HONÍME ZA ŠTĚSTÍM, A PRÁVĚ KVŮLI TOMU SE CÍTÍME TAK MIZERNĚ. Abychom byli opravdu šťastní, možná musíme být ochotní prožívat více negativních emocí – nebo se přinejmenším naučit přestat před nimi tak utíkat. Jednoduše přijmout vlastní selhání, nejistotu a smrtelnost, dovolit si nemít vše pod kontrolou, cítit se smutně a špatně, zkrátka vše, čemu jsme se doposud snažili cíleně vyhnout.

 

Protijed

Štěstí pro ty, kteří nemohou vystát pozitivní myšlení

Autor: Oliver Burkeman

Vydalo: nakladatelství BizBooks
Překlad: Johana Eliášová
Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-265-0594-5

Přečtěte si více o knize Protijed – Štěstí pro ty, kteří nemohou vystát pozitivní myšlení, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství BizBooks patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

Nakladatelství BizBooks publikuje knihy, které se zabývají aktuálními tématy a novými trendy v oblasti osobního a kariérního růstu, financí, byznysu a ekonomie. Knihy s touto tematikou začalo nakladatelství vydávat v druhé polovině devadesátých let pod hlavičkou bývalého Computer Pressu, samotná značka BizBooks vznikla v roce 2012.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Při jednom důmyslném experimentu pracovala Oettingenová mimo jiné s lidmi, kteří byli mírně dehydratovaní. Ti podstoupili cvičení, během něhož si měli představovat sklenice s ledovou vodou, pití a osvěžení. Ostatní účastníci experimentu prošli jiným cvičením. Jak ukázalo měření tlaku, první skupina lidí – ti dehydratovaní a představující si uhašení své žízně – se navzdory nauce o motivaci pomocí vizualizace potýkala s výrazným snížením hladiny energie. Ani zdaleka nebyli motivováni, aby se napili, těla se jim uvolnila, jako by už svou žízeň uhasili. Při každém dalším pokusu se ukazovalo, že lidé na pozitivní vizualizaci reagují uvolněním. Jako by podvědomě zaměnili představovaný úspěch za skutečný.
Samozřejmě z toho nutně nevyplývá, že bychom se měli dát raději na negativní vizualizaci a zaměřovat se na všechno, co by se mohlo pokazit. To je však přesně jedním ze závěrů stoicismu, filozofické školy, která vznikla v Aténách pár let po Aristotelově smrti a téměř půl tisíciletí ovládala západní myšlení týkající se štěstí. (str. 37)

 

Vyhrajte knihu Protijed

Šťastní můžete být i tehdy, když ve svém snažení selžete, nebo nebudete mít všechno ve svém životě stále pod kontrolou. Vnímat negativní pocity a vyrovnat se s nimi je totiž na cestě za štěstím velmi důležitý krok. Nestačí myslet jen pozitivně, abyste získali práci snů a prožili spokojený a naplněný život, i když vám to některé publikace budou tvrdit. Oliver Burkeman po mnoha letech rozhovorů s psychology, filosofy i buddhisty zjistil, že i negativní emoce jsou v našem životě a především pro vlastní spokojenost stejně důležité, a vy si o tom můžete právě nyní přečíst více.

Ve spolupráci s nakladatelstvím BizBooks patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Protijed – Štěstí pro ty, kteří nemohou vystát pozitivní myšlení vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Protijed
probíhá od 10. do 23. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 naučné knihy Protijed

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProtijed
Štěstí pro ty, kteří nemohou vystát pozitivní myšlení

Burkeman, Oliver

BizBooks, 2017

Napsat komentář