Zasoutěžte si o dopisy na rozloučenou

vsichni-jsme-utkani-z-hvezd-perex
Stella je vdaná za Vincenta, který se jí však následkem pobytu ve válce odcizil. To Stellu přiměje, aby si brala stále více nočních směn v hospicu, kde pracuje. Čím blíže se seznamuje s osudy pacientů, tím je jí jasnější, jak důležité je urovnat vztahy před smrtí.

Šance na odčinění dávné viny

Odejít z tohoto světa je snazší, když vás netrápí nedokonané a nevyřčené…

Stella Careyová je provdaná za válečného veterána Vincenta, který po návratu z bojů tráví večery ve společnosti traumatických vzpomínek, úplně uzamčen před vnějším světem. Aby unikla před neútěšnou realitou domova, bere si Stella stále více nočních směn v hospicu.

Rozmluvy s pacienty jí přinášejí zvláštní klid. Seznamuje se s jejich osudy; vnímá, jak odlišně lidé přijímají blízkost smrti. A především stále silněji chápe, jak je pro umírajícího člověka důležité urovnat a uzavřít vztahy s blízkými. A právě tehdy začne Stella psát dopisy, jejichž prostřednictvím se její pacienti loučí se svými milovanými. Některé jsou plné humoru či lásky, jiné obsahují souhrn praktických rad, z dalších čiší lítost…

Všechny dopisy Stella odešle, až jejich faktický pisatel zemře. Tento slib dodržuje až do jedné noci: tehdy sepíše dopis, který je pro pacienta poslední šancí na odčinění dávné viny – pokud ovšem bude doručen včas…

 

Všichni jsme utkáni z hvězd

Autorka: Rowan Coleman

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Markéta Polochová
Počet stran: 504
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-7498-199-9

Přečtěte si více o knize Všichni jsme utkáni z hvězd, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Říkal jsem si, že byste se mnou třeba ráda zašla na kafe?“ Usmál se – a byl to šarmantní úsměv. Úsměv člověka, který nemá ve zvyku prohrávat.
„To jste si říkal?“ zeptala jsem se ho. „A proč bych měla?“
„No, vlastně jsem spíš doufal,“ řekl a jeho usměvavý obličej lehce znejistěl. „Jmenuju se Vincent. Vincent Carey. Jsem voják z útvaru Coldstream Guards. Zrovna mám volno, ale brzy se budu vracet zpátky do pouště. A člověk nikdy neví, chápete? No a tak jsem si myslel… prostě, máte krásné vlasy – samá lokna a sahají vám až k pasu. A taky máte oči jantarové barvy.“
Takže si všiml toho, jaké mám oči – možná přesně v tom samém okamžiku, kdy jsem si já všimla těch jeho.
„Ale já jsem hrozně líná osoba,“ upozornila jsem ho. „Nikdy nikam nechodím rychle.“
„Je tohle jen nezvyklý způsob, jak odmítnout pozvání na kafe?“ Jeho úšklebek se mi zamlouval stejně jako úsměv, který měl na tváři. (str. 13)

 

O autorce

Rowan-ColemanRowan Coleman žije se svým manželem a pěti dětmi v poněkud přeplněném domě v hrabství Hertfordshire. Snaží se skloubit psaní s péčí o rodinu, zejména pak o dvojčata v batolecím věku, jejichž největším koníčkem je chůze rozdílnými směry. Rowan miluje spánek. Vlastně miluje i prosté sezení, v ideálním případě doplněné o sledování filmu. Rowan je regulérní dyslektička, přesto si psaní zvolila za svou hlavní profesi. A ve svých knihách se věnuje velkým tématům, která ovšem pojímá v podobném tónu, jakým je psán předchozí odstavec: bez sentimentu, sladkobolnosti a klišé. Rowaninou nejúspěšnější knihou je Kniha vzpomínek. Příběh čtyřicetileté matky dvou dcer, která trpí Alzheimerovou chorobou v pokročilém stádiu, je napsán s takovou autorskou bravurou, že vás – vlastně paradoxně – naplní nadějí. Mezi další úspěšné romány patří například Není co ztratit (2015), Matkou ze dne na den (2016) a Rodina ze dne na den (2016).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Všichni jsme utkáni z hvězd

Stella Careyová to od té doby, co se manžel vrátil z války, nemá doma lehké. Vincent s nikým nechce komunikovat a vůbec nejhorší jsou večery, proto Stella utíká na noční služby do hospicu. Čím více času s pacienty tráví, tím je jí jasnější, jak důležité pro ně je, aby před smrtí dali do pořádku vztahy se svými blízkými. Nabídne jim proto, že spolu s nimi sepíše dopisy na rozloučenou. Ty rozesílá v okamžiku, kdy pacient zemře, ale jednoho dne se musí postavit před velké dilema, zda má slib dodržet i tentokrát… Dřívější odeslání by totiž mohlo pomoci napravit staré křivdy. Jak se rozhodne, to už si přečtěte v dalším z románů pro ženy od Rowan Coleman.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Všichni jsme utkáni z hvězd vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Všichni jsme utkáni z hvězd
probíhá od 10. do 23. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Všichni jsme utkáni z hvězd

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšichni jsme utkáni z hvězd

Coleman, Rowan

Domino, 2017

Napsat komentář