Získejte sci-fi příběh o boji v temnotě mezi hvězdami

Valecna-lod-perex
Lidstvo v naší budoucnosti dobylo vesmír, ovšem nikdo nepočítal s tím, že v něm nebudeme sami a hrozí reálné nebezpečí útoku agresivního mimozemského nepřítele. Podaří se kapitánu Jacksonovi Wolfovi s posádkou odvrátit smrtící hrozbu?

Nebezpečný protivník z vesmíru

Nadsvětelný pohon otevřel cestu k bezpočtu světů a jejich zdánlivě neomezeným zdrojům. Lidstvo vstoupilo do nové éry dvě stě padesát let dlouhého míru.

Modrý kabát pod velením kapitána Jacksona Wolfa je jednou z posledních skutečných válečných lodí skomírající Černé flotily, které kvůli rozpočtovým škrtům hrozí úplné zrušení. Když však tajná mise zavede Modrý kabát na samý okraj Konfederace, narazí tam na totálně zničenou planetu. Neznámým útočníkem a neznámou, děsivě ničivou, zbraní. Tato nečekaná hrozba vše změní!

Konfederace se ocitá na pokraji války a její první a současně jedinou obrannou linií se stává čtyřicet let starý torpédoborec s minimální, zanedbanou výzbrojí, posádkou považovanou za odpad Hvězdné flotily a kapitánem, kterého už každý odepsal…

 

Válečná loď

Autor: Joshua Dalzelle

Vydalo: nakladatelství Fantom Print
Překlad: Jakub Mařík
Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7398-353-6

Přečtěte si více o knize Válečná loď, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fantom Print.

Nakladatelství Fantom Print vzniklo v roce 1999 a od té doby se vyšplhalo mezi jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy a sci-fi literaturu u nás. Kromě těchto knih vydává také literární adaptace počítačových her.

 

Ukázka z knihy

„Modrý kabát prošel inspekcí – stěží – a já si vás zavolala, protože jsem pro vás zúžila seznam potenciálních výkonných důstojníků,“ pověděla mu admirál Wintersová. „Považovala jsem za dobrý nápad probrat to s vámi osobně.“
„Potenciální výkonní?“ zeptal se zjevně zmatený Jackson. „Obávám se, že nerozumím, admirále.“
„Komandér Stevenson vám to neřekl?“ podivila se Wintersová, viditelně si tu chvíli vychutnávala. „Včera jsem schválila jeho přeložení ke Čtvrté flotile. Na své nové umístění odlétá se zásobovacím konvojem.“
Jackson uvnitř bublal vzteky. Dělal, co mohl, aby před admirálem udržel klidnou tvář. „Komandér musel být příliš zaměstnaný, aby mne informoval osobně,“ odvětil neutrálním tónem. „Jsem si jistý, že jeho zpráva na mne čeká v poště.“
„Samozřejmě,“ řekla zklamaně Wintersová. Pečlivě ho sledovala, zjevně doufala v nějaký náznak vzteku. „Tento krátký seznam se sestává ze tří kandidátů. Upřímně, kapitáne, máte štěstí, že je jich tolik. Jen málo kvalifikovaných výkonných důstojníků stojí o službu na torpédoborci a ještě méně jich chce být přiděleno k Sedmé flotile.“ (str. 6)

 

Vyhrajte knihu Válečná loď

Jackson Wolfe se stal velitelem jedné z válečných lodí skomírající Černé flotily. Dříve by to bylo považováno za úctyhodný úspěch, ale časy, kdy tato flotila byla pýchou lidstva, jsou v nenávratnu a momentálně je spíše jakýmsi odkladištěm nejproblematičtějších příslušníků vojsk. Proto je zde i kapitán Wolfe, kterým nadřízení opovrhují a podřízení si z něj nic nedělají. Nikdo zatím netuší, že brzy se stane hrdinou.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fantom Print vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Válečná loď vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Válečná loď
probíhá od 1. do 14. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Válečná loď

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVálečná loď

Dalzelle, Joshua

Fantom Print, 2016

Získejte sci-fi příběh o boji v temnotě mezi hvězdami - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. jitkab1982 napsal:

    Dnes jsem se vrátila z dovolené a doma na mě čekal milý dárek v podobě této knihy. Děkuji moc za výhru.

Napsat komentář