Zahrajte si o podezřelý případ masové vraždy

Videnske-bratrstvo-perex
Seznamte se s vyšetřovatelem Fredrikem Beierem a jeho novou kolegyní Kafou. Společně stojí před prvním případem v nové sérii skandinávských krimi knih a vy se můžete připojit k jejich pátrání po brutálním vrahovi právě nyní.

Dramatický hon na zabijáka

První díl série o Fredriku Beierovi.

Když je vyšetřovatel Fredrik Beier přivolán k masové vraždě na předměstí Osla, vypadá to, že jde o případ náboženské msty – oběti patří k podivné sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Fredrik a jeho nová kolegyně Kafa však mají své pochybnosti a podezřelé souvislosti je brzy dovedou k objevu hrůzných vědeckých experimentů, odkazujících až k dobám druhé světové války. Musejí se ponořit do temné minulosti členů sekty a to, co na začátku vypadalo jako tragický, ale jasný případ, se náhle mění v dramatický hon za brutálním zabijákem.

Prvotina Ingara Johnsruda Vídeňské bratrstvo ohlašuje příchod smělého a nápaditého nového hlasu skandinávské krimi literatury. Johnsrud v důmyslně utkaném a akčním thrilleru předvedl své schopnosti mistrovského vypravěče.

 

Vídeňské bratrstvo

Autor: Ingar Johnsrud

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Eva Dohnálková
Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7491-597-0

Přečtěte si více o knize Vídeňské bratrstvo, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Vrah zamrkal a představil si, že jeho oko je fotoaparát a mrknutí že je ten kratičký, stěží postřehnutelný okamžik, kdy se zavírá závěrka a čas se zastaví. Tahle chvíle patřila jemu a navždy si ji uložil.
„Sbohem, Hassame,“ konstatoval Velryba.
Střelec sbalil zbraň do šátku. Zatímco Velryba skládal teleskop, vstal a sešel po třech kamenných schodech až ke svázanému muži, který ležel na odpočívadle pod nimi. Kolem zaschlé krve na čele bzučelo několik much. Starý imám měl přes oči pásku, a tak nebylo poznat, zda je při vědomí, či nikoliv. Dýchal rychle a přerývaně. Střelec vytáhl z pouzdra na stehně pistoli. Velryba neznatelně zavrtěl hlavou: „Není třeba.“
Před minaretem si podali ruce.
Organizace ti přeje hodně zdaru v Norsku,“ řekl Velryba.
Střelec sykl. (str. 15–16)

 

O autorovi

Ingar-JohnsrudIngar Johnsrud (nar. 1974) je norský novinář. Se svou ženou a třemi dětmi žije v Oslu. Vídeňské bratrstvo (2015) je jeho debut a první díl plánované trilogie. Díky smyslu pro detail a schopnosti vystavět bohatý a zajímavý příběh se autorovi dostalo obrovské pozornosti. Pochvalné kritiky vystřelily Johnsruda mezi vycházející hvězdy skandinávské krimi scény. Kniha vychází ve dvaceti zemích.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Vídeňské bratrstvo

Na předměstí Osla došlo k masové vraždě, která na první pohled vypadá jako případ náboženské msty. Všechny oběti totiž patřily ke stejné sektě. Vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa však mají pochybnosti, zda tomu tak skutečně bylo. A jejich obavy se záhy ukážou jako opodstatněné – zjišťují, že případ, který vypadal zpočátku jednoduše, se mění na strhující hon po stopách brutálního vraha. Podaří se nové kriminální dvojici pachatele dopadnout a objasnit okolnosti jeho hrůzných činů?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vídeňské bratrstvo vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vídeňské bratrstvo
probíhá od 2. do 15. června 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 norské krimi knihy Vídeňské bratrstvo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVídeňské bratrstvo

Johnsrud, Ingar

Host, 2016

Zahrajte si o podezřelý případ masové vraždy - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, výhra Vídeňské bratrstvo dorazila v pořádku. Velikánské díky.

Napsat komentář