Získejte tři příběhy o nízkém sebevědomí

Site-perex
Jak může nejistota a nízké sebevědomí ovlivnit váš život? Například tím, že k vám přitáhne manipulátora, který vás začne zneužívat ve svůj prospěch. Čím méně si věříte, tím více jste ohroženi, stejně jako tři hrdinky knihy Petry Dvořákové.

Bludný kruh (ne)sebevědomí

Tři příběhy o tom, jak nízké sebevědomí ovlivňuje náš život.

Jste ohroženi jen do té míry, do jaké sami sobě nevěříte. Kde je nízké sebevědomí, tam stojí nablízku i manipulátor. A hledá, jak by vás využil ve svůj prospěch.

Kristýna se svým malým synem konečně zakotví ve vztahu s charismatickým a movitým Jáchymem. Jediným problémem je, že Kristýna si „trochu nevěří“. Začíná tedy navštěvovat psychoterapii, která ji však velmi rychle přivádí k dramatickému poznání.

Karolína čeká čtvrté dítě a definitivně si přiznává, že opakuje nenáviděné chyby své matky. Touha vymanit se z vlivu nábožensky fanatického manžela, který striktně odmítá antikoncepci, ji přiměje oslovit starého kněze Ambrože. Dokáže ale vystoupit z bludného kruhu?

Stačilo by mít jen o trochu větší prsa a život by byl mnohem lepší. Nadinu touhu po dokonalosti neumenšuje ani fakt, že jako zdravotní sestra se denně setkává s opravdovým utrpením a smrtí. Postupně se stává cynickou obchodnicí s důvěrou a před čtenářem se na pozadí příběhu rozkrývá i zákulisí kontroverzního obchodu s ukládáním pupečníkové krve.

Není lhostejné, zda budete vně, nebo uvnitř sítí. Rybolov začíná!

 

Sítě

Příběhy (ne)sebevědomí

Autorka: Petra Dvořáková

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-7491-659-5

Přečtěte si více o knize Sítě, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Magda se unaveně posadila na židli u kuchyňského stolu a odkopla pantofle. „Představ si, že jsem si na to taky dneska vzpomněla,“ zasmála se. „Tehdy tu byl poprvé a naposledy s Jitkou. Letí to,“ vzdychla. Magda byla posedlá pořádáním nejrůznějších oslav a párty, na které zvala široké příbuzenstvo, jen aby měla pocit, že jejich dům není prázdný.
„Nebýt toho, že Pavel rozbil tu tvou památeční mísu, tak to byla tvoje nejlepší oslava,“ přitakala Kristýna.
„Já jsem ti říkala, že nikdy nevíš, kdy potkáš toho pravýho.“
Kristýna chvíli mlčky pozorovala Magdiny ruce. Na prsteníčku měla navlečený žlutý, dohladka vyleštěný kroužek. Nikdy ho nesundávala. Kristýna bezděky přejela palcem přes svou dlaň až k místu po snubním prstenu. I po těch pěti letech jako bych ho tam pořád měla, pomyslela na Marka a jejich zkrachovalý vztah.
„Jáchym chce, abych začala chodit na psychoterapii,“ vyslovila nakonec to, co už několik dní zaměstnávalo její mysl.
„Kvůli čemu?“ Magda se zvedla ze židle a začala rovnat nádobí do myčky.
Kristýna pokrčila rameny. „Prý bych si měla víc věřit.“ (str. 14)

 

O autorce

Petra dvořákováPetra Dvořáková (nar. 1977) je spisovatelka a scenáristka. Do povědomí veřejnosti vstoupila svým debutem, knihou rozhovorů o víře Proměněné sny, za kterou v roce 2007 získala cenu Magnesia Litera v kategorii publicistika. O dva roky později jí vyšla druhá kniha Já jsem hlad o zápasu s mentální anorexií. V roce 2013 vydala svou první knihu určenou dětem Julie mezi slovy, za kterou získala ocenění Zlatá stuha v kategorii beletrie pro mládež a Cenu učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství; připravuje se její slovinské vydání. Kniha Flouk a Líla z roku 2015 byla jejím dalším titulem pro dětské čtenáře. Se svými dvěma syny žije ve Znojmě.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Sítě

Tři hrdinky prožívají tři zcela odlišné příběhy, a přesto je jedna věc spojuje. Všechny do jisté míry trpí tím, že samy sobě nevěří, což do jejich života přitahuje manipulátory, kteří touží je ovládnout a využít jejich slabosti ve svůj prospěch. Dokáží se vymanit z jejich sítí a znovu nalézt své sebevědomí? To si přečtěte v románu úspěšné spisovatelky a scenáristky Petry Dvořákové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Sítě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sítě
probíhá od 16. do 29. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Sítě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSítě
Příběhy (ne)sebevědomí

Dvořáková, Petra

Host, 2016

Napsat komentář