Zasoutěžte si o první díl nové dystopické fantasy

Sabaa Tahirova_Jiskra v popelu
Seznamte se s Laiou a Eliasem, hlavními hrdiny nové fantasy ságy, která má své fanoušky ve dvaatřiceti zemích. Ačkoli každý z hrdinů pochází z jiné kasty, osud jejich cesty zkříží a na jejich bedrech bude dost možná ležet osud celého Impéria.

Vydejte se do Impéria

Své tělo a krev zaslibte Impériu. Srdce si však ponechte.

Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy, která se odehrává v brutálním světě připomínajícím Římskou říši.

Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je její bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a bude pro ně špehovat, odboj zachrání jejího bratra před popravou.

Elias, nejlepší voják na šerosrázské akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se zkoušek, nemilosrdného klání, z něhož má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši.

Když se Laiiny a Eliasovy cesty na Šerosrázu zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propletené víc, než by si kdy dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.

 

Jiskra v popelu

Autorka: Sabaa Tahirová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Petra Johana Poncarová
Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-7491-522-2

Přečtěte si více o knize Jiskra v popelu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Můj starší bratr chodívá domů v temných hodinách před rozbřeskem, kdy odpočívají dokonce i duchové. Je cítit ocelí, uhlím a kovárnou. Je cítit nepřáteli.
Protáhne své vyhublé tělo oknem, bosé nohy tiše došlápnou na rákosí na podlaze. Zpoza něj dovnitř zavane horký pouštní vítr. Závěs zašelestí. Na zem dopadne jeho skicář a on jej nohou rychle zastrčí pod lehátko, jako by to byl nějaký had.
Kde jsi byl, Darine? Ve svých představách mám odvahu se zeptat a Darin mi věří dost na to, aby mi odpověděl. Proč pořád někam odcházíš? Proč to děláš, když tě děda s babičkou potřebují? Když tě já potřebuju?
Už téměř dva roky se ho každou noc chci zeptat. A každou noc mi chybí odvaha. Zbyl mi jen jeden sourozenec. Nechci, aby se přede mnou uzavřel tak, jako se uzavřel přede všemi ostatními.
Ale dnes v noci je to jiné. Vím, co je v jeho skicáři. A taky vím, co to znamená.
„Neměla bys být vzhůru.“ Darinův šepot mě vytrhne z myšlenek. Má kočičí schopnost vycítit past – zdědil ji po naší matce. Zatímco zapaluje lampu, posadím se na lehátku. Nemá cenu předstírat, že spím.
„Už platí zákaz vycházení a kolem prošly tři hlídky. Měla jsem strach.“ (str. 11)

 

O autorce

Sabaa-TahirovaSabaa Tahirová vyrostla v rodinném motelu v Mohavské poušti v Kalifornii. Čas trávila hltáním fantasy románů, plundrováním bratrovy sbírky komiksů a marnými pokusy o hru na kytaru. Vystudovala Kalifornskou univerzitu v Los Angeles a pracovala v deníku Washington Post. Se svou rodinou žije nedaleko San Franciska. Román Jiskra v popelu (2015) začala psát během nočních směn, když pracovala jako editorka. Kniha vychází ve dvaatřiceti zemích a dostala se na žebříček bestsellerů New York Times. Filmová práva zakoupila americká společnost Paramount, na koprodukci se bude podílet autorčin bratr Haroon Saleem (producent filmu Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka) a Mark Johnson (producent série Letopisy Narnie, filmu Rain Man nebo Zápisník jedné lásky).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Jiskra v popelu

Laia pochází z lidu Učenců, který je v Impériu brán jako podřadná kasta. Učenci zde nemají jednoduchý život a ani Laiině rodině se nevyhnulo řádění vojáky. Kromě bratra, kterého odsoudili za velezradu, přišla o všechny příbuzné. Nehodlá se však smířit s životem sirotka, proto se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a doufá, že se jí bratra podaří zachránit. Pomůže jí Elias, se kterým se v Šerosrázu setká a který, přestože patří mezi nejlepší vojáky akademie, je ve skrytu duše zabíjením Učenců znechucen? Laia díky němu zjistí, že nic není černobílé, jejich osudy se propletou tak, že svým rozhodnutím nakonec budou moci ovlivnit celé Impérium. Neváhejte a začtete se do prvního dílu nové dystopické fantasy, která je sice řazena do kategorie young adult, ale zaručeně potěší i dospělé čtenáře.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Jiskra v popelu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jiskra v popelu
probíhá od 17. února do 1. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Jiskra v popelu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJiskra v popelu

Tahirová, Sabaa

Host, 2016

Zasoutěžte si o první díl nové dystopické fantasy - DISKUZE

Počet reakcí: 7
  1. Milunka21 napsal:

    Tak jiskra dnes dorazila děkuji :-)

  2. janovice napsal:

    Dobrý den,
    dnes dorazila výhra-kniha Mluv jako TED, moc děkuji.

  3. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Bohužel, toto je u pošty běžný nešvar…Poradila bych zajít na poštu v pátek a případné uložení zásilky si zkontrolovat. Když to budete dělat každý týden, výhra Vám neuteče…
    Není v našich možnostech zjišťovat skutečný termín zaslání výhry, mamažer napíše, že odesílá druhý den, a sklad jeho pokyn provede třeba po týdnu, opravdu to ověřit na 100% nelze.

  4. Milunka21 napsal:

    A vypada to ze to bude zas nejaky cas trvat :-D

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Pokud máte na mysli, že bude trvat, než kniha přijde, pak Vás mohu uklidnit, že během příštího týdne by to mělo být. Momentálně měli podle zpráv z nakladatelství uzavřený sklad (inventuru).
      Alespoň se máte na co těšit;)

      • Milunka21 napsal:

        Ani nevíte jak se těšim :-D Jen mě štve pošta,když mě doma nezastihnou tak nic do schránky nehodí takže ani nevim jestli mi to přišlo nebo ne.Byl by fajn třeba mail že je kniha odeslaná aby si to mohl člověk hlídat. :-)

  5. Milunka21 napsal:

    Jooooo vyhrála jsem ji :-D už se těšim až přijde :-) Vítězný taneček :-D

Napsat komentář