Zasoutěžte si o případ zmizelé studentky Laury

Laura-perex
Poklidné městečko Palokaski je vzhůru nohama od okamžiku, kdy během rozlučky s prázdninami zmizí jedna ze studentek. Do pátrání po Lauře Andersonové se zapojí i její rodiče pomocí facebookové stránky, která doslova otevře Pandořinu skříňku.

Zmizení v Palokaski

Co se stalo Lauře Andersonové?

Miia Pohjavirtová, bývalá policistka se specializací na internetový zločin, začíná novou kariéru jako metodička prevence na střední škole, kterou dříve sama navštěvovala. Těsně před začátkem školního roku zmizí během školní zábavy v sobotu večer studentka Laura Andersonová, klientka Miina bratra, školního psychologa. Když Lauřini rodiče založí facebookovou stránku za účelem lokalizovat svou dceru, Pandořina skřínka se otevírá a ovlivní jindy poklidný chod městečka Palokaski je narušen…

První díl trilogie Prokletí Městečka Palokasi je napínavý psychologický thriller odehrávající se v době sociálních sítí a internetových diskusí.

 

Laura

Autor: J. K. Johansson

Vydalo: nakladatelství XYZ
Překlad: Michal Švec
Edice: Prokletí Městečka Palokasi
Počet stran: 208
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-7505-088-5

Přečtěte si více o knize Laura, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Nebo si můžete stáhnout krátkou ukázku.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„I když jsme rádi, že máme mezi sebou novou kolegyni,“ začala, „tak jak jsem právě řekla ostatním, obdrželi jsme i velmi špatné zprávy. Dnes ráno volal otec Laury Andersonové a sdělil nám, že Laura v sobotu v noci zmizela.“
Nikke, sedící nalevo od sestry, zlehka vydechl. Miia ten zvuk znala. Takhle většinou vzdychal, jen když se lekl. Když ho přistihli při nějaké nekalosti.
„V sobotu se na pláži v Palokaski sešla spousta našich žáků k tradiční rozlučce s prázdninami. Laura se doposud nevrátila domů. Neví se, jestli si šla zaplavat, ani jestli o tom uvažovala, ale veškeré…“
Ředitelka nedokázala vyslovit to správné slovo, „pátrání“ jí znělo příliš ošklivě. Osudově, definitivně.
„…hledání v okolí pláže skončilo bez výsledku. Samozřejmě věříme a pevně doufáme, že se Laura v pořádku najde. Možná jen přespala u nějakého spolužáka.“
Miia konečně pochopila, proč je ve sborovně tak ponurá nálada. Zpráva se jistě roznesla po okolí, leckdo pomáhal s pátráním.
V ruce pořád svírala tvarohový koláč. Během ředitelčina proslovu se rozhlížela a hledala místo, kam by ho ukryla, až ho nakonec nepozorovaně strčila do tašky. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Laura

Co se stalo Lauře Andersonové a kdo stojí za jejím zmizením? Po tom pátrá nejen policie, ale i dívčini rodiče. Pomocí facebookové stránky se snaží svoji dceru lokalizovat a nechtěně tím otevírají Pandořinu skříňku, která ovlivní celé městečko Palokaski. Jak? To si pojďte přečíst v napínavém thrilleru, který je prvním dílem trilogie Prokletí Městečka Palokasi.

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Laura vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Laura
probíhá od 21. května do 3. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 psychologické thrillery Laura

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLaura

Johansson, J. K.

XYZ, 2015

Napsat komentář