Rodiče dospívajících – chcete se usmívat?

Perex_teenager
Kevin Leman nabízí ve svém titulu pro rodiče teenagerů nejen to. Nabízí metodu proměny drzé a náladové ratolesti v zodpovědnou a to již za 5 dní! Nenechte si ujít ukázku z knihy.


Knížka Do pátku bude vaše dospívající dítě jiné vám pomůže stát při svých dětech, hájit je a zabalit jim do zavazadel co nejvíc toho, co budou doma, ve škole a ve světě dospělých pro život potřebovat (jako například čestnost, schopnost jednat správně a úctu k lidem). Vašemu dítěti je možná jedenáct. V takovém případě máte k dobru sedm let, než budete stát před kolejemi vysoké školy a s pláčem se s ním budete loučit. Tento čas uplyne rychleji, než se přesype písek ve vašich přesýpacích hodinách, tak proč ho nevyužít? Jsou to úžasné roky, nejlepší a nejzábavnější roky s vašimi dětmi. pokud budete správně chápat své poslání a udržíte si rovnováhu.

A užijete si spoustu legrace! Věřte mi. Všech pět období dospívání svých dětí jsem nejen přežil, ale také jsem si je pořádně užil – a s Lauren, poslední v hnízdě, tyto vzrušující roky stále ještě prožívám. Právě před několika minutami jsem seděl u kuchyňského stolu a pracoval na této knize, když do kuchyně vešla Lauren.

„Co děláš, tati?“ zeptala se.

„Ale, promýšlím si svou novou knihu Do pátku bude váš dospívající jiný.“

Lauren se na mě zadívala a s klidem řekla: „Poslyš, chci si dát udělat piercing do nosu a nechat si ho spojit s pusou.“

„Prima, miláčku,“ odpověděl jsem. „Dneska budeme mít k večeři špagety.“

Lauren na mě pohlédla a zajiskřilo se jí v očích. „Jé, tati, to je fakt dobrý.“

Jde o to, milí rodiče, že nemusíte na všechno reagovat. Zachovejte si svůj smysl pro humor. Nedělejte z komára velblouda. I vy si pak ty roky budete moci užít a vytvořit si mnoho vzpomínek, k nimž se pak jako rodina budete vracet a smát se nad nimi.

Pokud si myslíte, že jakmile vaše děti začnou dospívat, už na ně nebudete mít žádný vliv, velice se mýlíte. Stále ještě jste ve hře. A co víc, jste trenérem, který rozhoduje. Ano, čas běží a hra může čas od času přitvrdit, ale ještě neskončila. Jste pouze ve třetí třetině společného života s vašimi dětmi a to, jak tato hra skončí, značnou měrou závisí právě na vás. Budete-li se řídit principy z této knihy, stanovíte svým dospívajícím dětem autoritu, získáte si jejich úctu, poskytnete jim směr a budete vědět, co dělat a kdy to dělat.

Zároveň vám zaručuji, že za pět (nebo dokonce méně) dní bude vaše dospívající dítě jiné. Změní se jeho postoje i jeho chování a utvoří si charakter, který se vám bude opravdu líbit. Váš dospívající bude poctivý, bude správně jednat a bude uctivým a přínosným členem vaší rodiny.

Tajemství úspěchu spočívá v tom, jak budete hrát se svými rodičovskými kartami. Esa držíte vy, protože v životě dospívajícího hrajete mnohem větší roli, než tušíte a než on kdy připustí (minimálně dokud neodejde studovat a nebude se chtít dozvědět, jak se pere prádlo).

Ve snaze povzbudit vás, abyste to nevzdali – odměny za to stojí! – připojuji příběhy „Co u nás zabralo“, které jsem shromáždil od rodičů uprostřed boje, kteří vyzkoušeli principy, o nichž hovořím na seminářích, v rozhlase a televizi, ve svých videopřednáškách a nyní i v této knize. Tito rodiče se nyní naplno usmívají a vy brzy budete také.

Máte-li dítě, které je v pondělí náladové a drzé, za méně než pět dní vejde totéž dítě do vašeho obývacího pokoje a zeptá se: „Můžu ti s něčím pomoct, mami?“

Připravte se, že vás to složí k zemi.

Raději stůjte nad měkkým křeslem.


Ukázka je z knihy Do pátku bude vaše dospívající dítě jiné, kterou vydalo nakladatelství Návrat domů.

Nakladatelství Návrat domů vydává populárně naučnou literaturu zabývající se aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnost.

Více o knize se můžete dočíst v článku Do pátku bude vaše dítě jiné!

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDo pátku bude vaše dospívající dítě jiné

Leman, Kevin

Návrat domů, 2014

Napsat komentář